Cambiar a contenido. | Saltar a navegación

Puntos accessibles

Vic es una ciudad para todos, una ciudad llena de historia, de ferias, de mercados, de gastronomía, con una vitalidad cultural que le da un atractivo especial. La larga historia de la ciudad está presente a las calles y plazas del centro histórico, que acogen edificios de todos los estilos arquitectónicos. El centre histórico y los museos, son practicables para visitantes en silla de ruedas y ofrecen actividades y visitas guiadas adaptadas a persones con discapacidad.

Plaça MajorEl centre històric amb la plaça Major com a eix vertebrador que és i ha estat, des dels orígens, el centre comercial de la comarca i hi ha acollit el mercat des de temps immemorials. S'han de destacar les seves arcades que, malgrat evidenciar diferències formals entre elles, presenten en conjunt una veritable unitat. El recorregut pel centre històric inclou edificis de totes les èpoques i estils que coformen el ric patrimoni arquitectònic vigatà.

Telèfon d'informació : 93 886 20 91
Visites concertades per a grups amb reserva prèviaMEV rampa d'entradaEl Museu Episcopal de Vic ocupa un lloc preeminent entre els museus de Catalunya. Destaquen les col·leccions de pintura i escultura romànica i gòtica. L'arqueologia, el teixit i la indumentària litúrgica, l'orfebreria i la forja... són de primera línia, dins del patrimoni museístic català.
El museu és un espai lliure de barreres arquitectòniques i ofereix activitats adaptades a persones amb discapacitats visuals i psíquiques.

Telèfon d'informació : 93 886 93 60 
Visites concertades per a grups amb reserva prèvia
www.museuepiscopalvic.catEntrada MAPEl Museu de l'Art de la Pell mostra la col·lecció aplegada per l'adober vigatà Andreu Colomer Munmany, formada per un miler d'objectes fets totalment o parcialment amb pell. Les peces mostren la gran riquesa estilística i tècnica d'aquest tipus d'arts decoratives, que procedeixen d'èpoques i cultures diverses. La tipologia de la col·lecció és molt àmplia: baguls, paravents, frontals d'altar, escriptoris, enquadernacions, bosses, cadires de braços, selles de muntar, escuts, recipients, figures de teatre d'ombres, màscares, etc.

La mirada TàctilL'espai "la mirada tàctil" dins el Museu de l'Art de la Pell: un espai tàctil i visual que enriqueix l'exposició permanent i facilita els continguts de l' exposició, especialment adaptat per aquells visitants amb discapacitat visual, ceguesa o mobilitat reduïda.


Telèfon: 93 883 32 79 
Visites concertades per a grups amb reserva prèvia
www.museuartpellvic.catCatedral interiorLa catedral
 (entrada per la porta lateral de la nau central)  
la part baixa del centre històric, a prop del riu, es van fundar, al segle XI, les esglésies de la catedral i els altres edificis que formaven l'alou bisbal. D'aquella època, en resten avui la cripta i el campanar d'estil romànic. A la catedral actual, d'estil neoclàssic, s'hi pot admirar el claustre gòtic construït al segle XIV i el retaule d'alabastre de Pere Oller, del mateix estil. De l'època barroca, en sobresurt la capella dedicada a sant Bernat Calbó:
La decoració mural de la nau central, l'obra de més magnitud de Josep M. Sert, enriqueix el valor artístic de tot el conjunt
Recomendamos

El tiempo en Vic

  • 10°C ·  7°C