Ves al contingut. | Salta a la navegació

Josep Maria Sert

Vic s'ha convertit en els últims anys en un punt de visita imprescindible per conèixer l'obra de Josep M. Sert (1874 - 1945).

Sert a la capella de la  Pietat
Aquest artista va desenvolupar una obra pictòrica per la qual se'l va considerar el millor pintor muralista dels anys trenta. Les seves obres es troben tant a Europa com a Amèrica, des del Rockefeller Center de Nova York fins a l'edifici de la Societat de Nacions de Ginebra.

L'encàrrec de decorar la catedral de Vic va establir un lligam per sempre entre el nom del pintor i el de la ciutat. A banda de la catedral, actualment hi ha altres espais que alberguen obres de Sert i que conformen la mostra més completa que es pot veure al món d'aquest pintor.

 


 

Sert a la nau centralLa catedral

S'hi pot veure la tercera i última de les decoracions que Sert va dissenyar per a aquest espai. Aquesta obra, acabada l'any 1945, és la més gran pel que fa a dimensions i nombre de peces. La col·lecció comprèn vint-i-dues composicions de gran complexitat temàtica, considerades la culminació de la seva obra.


Horari de visita

Cada dia, de 10 a 13h del migdia i de 16 a 19h de la tarda

Quatre evangelistes a la capella PietatCapella Fonda de la Pietat

Reuneix l'obra relacionada amb la primera i la segona decoració de la catedral de Vic, de 1907 i 1927, respectivament.  Permet veure com era abans de la  destrucció de l'any 1936.

Horari de visita

A hores convingudes

Edifici el Sucre

Durant uns anys s'hi van exposar quinze reproduccions de les pintures procedents de l'hotel Waldorf Astoria de Nova York pintades el 1930 titulades "Les Noces de Camacho", fent referència a un episodi de la novel·la “El Quijote”. Actualment només s'hi poden veure quinze reproduccions fotogràfiques de l'obra en la mida original.

Horari de visita

Feiners, de 9 a 13h i de 16 a 18 h

Sala Sert ajuntamentCasa de la ciutat

S'hi pot veure l'obra titulada Heliodor expulsat del Temple, dels anys 1920-1921, fragments de l'Homenatge a Orient i a Occident, procedents de la decoració de la catedral destruïda l'any 1936, i l'obra titulada Les quatre estacions, dels anys 1917-1920, i pensada per decorar, amb gran profusió de colors, el menjador d'un pavelló de caça d'un palau de Chantilly, prop de París. A la Sala de la Columna es pot veure el quadre “Els Segadors”. 

Horari de visita

Feiners, sempre i quan la sala no està ocupada i a hores convingudes.

Recomanem

El temps a Vic

  • 14°C ·  0°C