Ves al contingut. | Salta a la navegació

Josep Maria Sert

Vic s'ha convertit en els últims anys en un punt de visita imprescindible per conèixer l'obra de Josep M. Sert (1874 - 1945).

Sert a la capella de la  Pietat
Aquest artista desenvolupà una obra pictòrica per la qual se'l va considerar el millor pintor muralista del anys trenta. Les seves obres es troben tant a  Europa com a Amèrica, des del Rockefeller Center de Nova York fins l' edifici de la Societat de Nacions de Ginebra.

L'encàrrec de decorar la catedral de Vic va establir un vincle per sempre entre el nom del pintor i el de la ciutat. A part de la catedral, actualment hi ha altres espais on hi ha  obres de Sert i que conformen la mostra més completa que es pot veure en el món d'aquest pintor.

 


 

Sert a la nau centralLa catedral

Es pot veure la tercera i última de les decoracions que Sert va dissenyar per aquest espai. Aquesta obra, acabada el 1945, és la més gran en quant a dimensions i nombre de visites. La colecció compren vint-i-dues composicions de gran complexitat temàtica, considerades la culminació de la seva obra.

Horari de visita

Cada dia, de 10 a 13h del migdia i de 16 a 19h de la tarda
Del 10 d'abril al 25 de setembre de 10 a 13 i de 17 a 20h

Edifici del Sucre

Durant uns anys es van exposar quinze reproduccions de las pintures procedents de l'hotel Waldorf Astoria de Nova York pintades el 1930 titulades "Les Noces de Camacho", fent referència a un episodi de la novel·la "El Quixot". Actualment només es poden veure quinze reproduccions fotogràfiques de l'obra de la mida original.

Horari de visita

Feiners, de 9 a 13h i de 16 a 18 h

Sala Sert ajuntamentCasa de la ciutat

Es pot veure l'obra titulada Heliodor expulsat del Temple, dels anys 1920-1921, fragments de l'Homenatge a Orient i Occident, procedents de la decoració de la catedral derruïda el 1936, i la obra titulada Les quatre estacions, dels anys 1917-1920, i pensada per decorar, amb gran profusió de colors, el menjador d'un pavelló de caça d'un palau de Chantilly, prop de París. A la Sala de la Columna es pot veure el cuadre "Els Segadors". 

Horari de visita

Feiners, sempre i quant la sala no estigui  ocupada i també a  hores convingudes.

El temps a Vic

  • 26°C ·  13°C