Ves al contingut. | Salta a la navegació

La ciutat

La ciutat de Vic

A mig camí entre el mar i els Pirineus i només a setanta quilòmetres de Barcelona, la ciutat de Vic és el centre demogràfic, administratiu i de serveis d'una àrea geogràfica que ultrapassa els límits de la comarca d'Osona. 

La seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic, que mostra el dinamisme d'una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats, de la consolidació de la Universitat de Vic o del creixement dels polígons industrials. 
Vic és una ciutat rica en contrastos on conviuen la tradició i la modernitat, l'herència del món rural i els ambients més avançats, la tranquil·litat pròpia d'una ciutat petita i l'animació lúdica i festiva. 

La riquesa del seu patrimoni, manifesta en la qualitat dels seus museus, arxius i edificis històrics, juntament amb l'abundància d'associacions dedicades als camps més diversos, és l'expressió d'una ciutat plena d'inquietuds cíviques, culturals i artístiques. L'estructura econòmica es basa en el sector comercial, industrial i de serveis. 

Els nombrosos comerços establerts a Vic gaudeixen d'una notable especialització i capacitat d'atracció. El sector industrial  és força diversificat i la indústria tradicional del cuir ha deixat pas a la metal·lúrgia i a l'agroalimentària, que és avui la indústria dominant. Com a centre de serveis, té una oferta variada d'infraestructures i serveis administratius, sanitaris, docents i socials. 

Seu episcopal i capital de la comarca d'Osona, la ciutat de Vic forma part activa de la xarxa de ciutats que vertebren el territori català. Les noves vies de transport i la millora de les existents  han col·locat la ciutat en una situació de privilegi per fer front a les demandes de la nova societat i alhora per conservar la seva essència i el seu tarannà característic.

Dades bàsiques de la ciutat
Comarca: Osona
Núm. habitants: 47.545 (1/1/2022)
Altitud: 485 m.
Superfície: 30,92 km2

Ajuntament de Vic
C. Ciutat, 1. 08500 Vic
Tel. +34 938 862 100
Fax: +34 938 862 921
www.vic.cat

Oficina de Turisme de Vic
Plaça del Pes, 08500 Vic
Tel. +34 938 862 091
e-mail: turisme@vic.cat

El temps a Vic

  • 28°C ·  17°C