Ves al contingut. | Salta a la navegació

VICPUNTZERO

L'origen d'una història

 

Visitar el Vicpuntzero és gaudir d'una experiència que ens situa al punt més alt del centre històric, on la ciutat va començar. És viure l'origen, la història i el batec de Vic al voltant del seu patrimoni històric, artístic i cultural.

L'experiència Vicpuntzero convida a visitar la reconceptualització del conjunt arquitectònic de l'Església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic amb restes romanes, tardoantigues i medievals. Finalment el visitant pot gaudir de l'audiovisual immersiu "Vic, un viatge pel temps i l'art" on es proposa un recorregut per la història de la ciutat a traves de l'art.

Juntament amb el Temple Romà i les restes del Castell dels Montcada, l'espai que tot el conjunt ocupa s'ha identificat pels historiadors i els arqueòlegs com l'epicentre fundacional de la ciutat que compta amb més de dos mil anys d'història.

El Vicpuntzero, tal com indica el seu nom, esdevé el punt de partida per al visitant, potenciant la riquesa patrimonial i turística de la ciutat i del territori. Un lloc on es concentra l'essència de la ciutat formada per èpoques i estils diferents definits pels conjunts arquitectònics, però també per la potent proposta d'espectacle audiovisual que es desenvolupa a la Capella Fonda. D'aquesta manera, estirant el fil de l'art obrim un relat que mira cap al continu temporal fent un recorregut des del segle I fins a l'actualitat, una experiència emocionant, alhora enriquidora, d'art i història.

Horaris, visites, tarifes i informació pràctica

HORARIS:

DISSABTES
 • Visita Experiència Vicpuntzero (jaciment arqueològic, campanar, Església Barroca de la Pietat, i audiovisual immersiu)
  Sessió de les 10 h (Durada: 1’5h)
  Sessió de les 12 h (Durada: 1’5h)
 • Visita Descobrir Vic (Experiència Vicpuntzero + visita des de la Plaça Major passant pel Vicpuntzero i finalitzant a la Catedral de Vic)
  Sessió de les 17 h (Durada: 2h)
DIUMENGES
 • Visita Experiència Vicpuntzero (jaciment arqueològic, campanar i església barroca, i audiovisual immersiu)
  Sessió de les 12 h (Durada: 1’5h)

 

TARIFES:
VENDA D'ENTRADES A PARTIR DEL 8 D'ABRIL DE 2021 Al WEB  www.vicpuntzero.cat 

Visita Experiència Vicpuntzero: 6€
Visita Descobrir Vic: 8€
Entrada reduïda*: 4€**
Visita combinada (Vicpuntzero + Museu Episcopal de Vic + Catedral de Vic): 10€ 
Entrades gratuïtes per els menors de 6 anys.
* Entrada reduïda per a persones menors de 15 anys, jubilades, pensionistes o amb diversitat funcional superior al 33%, també persones a l'atur i posseïdores de: carnet d’estudiant, carnet jove, carnet de família monoparental o nombrosa, carnet de docent.
**Caldrà acreditar la condició adduïda en aquelles entrades comprades a través del web. Si es disposa d'un descompte de 2X1, serà basant-se en el preu de l'entrada general o reduïda, amb tot per a poder fer ús en reduïda tots dos visitants hauran d'acreditar la condició per poder-se-li aplicar aquesta tarifa.
Tarifes grups (entre 10 i 15 persones amb reserva prèvia per telèfon al 93 886 20 91 o e-mail: turisme@vic.cat):
- Visita Experiència Vicpuntzero: 4€ per persona
- Visita Descobrir Vic: 5€ per persona
Les visites de grups poden ser concertades dintre o fora dels horaris i dies de visites establerts.
No es retornen les cancel·lacions parcials que es puguin produir al grup.
Centres educatius amb reserva a través del MEV: reserves@museuepiscopalvic.com
o al 93 886 93 60
Per visites a la carta contactar per telèfon al 93 886 20 91 o e-mail: turisme@vic.cat 

Condicions de la visita a tenir en compte:

Cal comprar l'entrada mitjançant a la web www.vicpuntzero.cat, per telèfon al 93 886 20 91, e-mail: turisme@vic.cat o a partir de mitja hora abans de cada sessió i fins deu minuts abans a l'Oficina de Turisme de Vic (plaça del Pes).

Totes les modalitats de visita van acompanyades de guiatge.

Per les característiques de l'espai, cal portar calçat còmode, en cap cas taló d'agulla.

La visita és accessible per a persones amb diversitat funcional a excepció del campanar i els espais elevats de l'església.

L'entrada per a fer la visita es recepciona a l'Oficina de Turisme de Vic.

Donada la situació vinculada a la pandèmia covid19 es demana a les persones assistents que prenguin les mesures recomanades pel departament de salut.

Per facilitar la gestió de les visites es recomana que les persones facin la inscripció en línia o a l'Oficina de Turisme mitja hora abans de cada visita.

Si hi ha cap dubte o problema amb la inscripció podeu trucar al 938 86 20 91 o enviar un email a turisme@vic.cat.

Recomanem

El temps a Vic

 • 16°C ·  1°C