Ves al contingut. | Salta a la navegació

Preguntes freqüents

PREGUNTES FREQÜENTS:

 

Per què hi ha sorra al mig de la plaça major?

La part central de la plaça Major no s’ha empedrat ni asfaltat mai. Els motius poden ser diversos, ja que en aquest espai s’hi ha portat a terme al llarg de la història un gran nombre d’activitats: correbous, espectacles, curses, concerts... Probablement el motiu més versemblant és perquè aquí s'hi ha celebrat el mercat des de l’època medieval. Sigui com sigui, actualment la plaça es manté amb sorra per tradició, perquè aquest és un dels seus trets més característics.

Què és el que un no es pot perdre de Vic?

Fer un volt per la plaça Major i el centre històric, la visita a la col·lecció d’art medieval del Museu Episcopal i l’entrada a la catedral per veure la decoració de J.M.Sert, la cripta i els claustres. No us oblideu de passar pel temple romà i no marxeu sense comprar una llonganissa. Us quedarà un regust de boca immillorable de la visita.

Quina és la millor manera de visitar el centre històric?

Recomanem una ruta senyalitzada que identifica 30 punts a partir dels quals, amb la guia de l’oficina de turisme o descarregant els codis QR, es va descobrint el patrimoni, la història i el tarannà de la ciutat. També és pot fer el recorregut amb les audioguies de l’oficina de turisme o apuntar-se a les visites guiades del dissabte a la tarda.

Es poden fer visites guiades qualsevol dia de la setmana?

L’oficina de turisme proporciona guies i informadors turístics adequats a les necessitats de cada grup per visitar el centre històric, la catedral, els museus i la resta d’espais visitables. També ofereix visites temàtiques per tots els gustos. El servei de coordinació de l’oficina és gratuït i els grups només han de pagar els honoraris dels guies segons el temps de la visita i les entrades als espais en cas que n’hi hagi.

Quins són els dies de mercat a la plaça?

Els dies de mercat són el dimarts i el dissabte des de l’època medieval. Els mercats de Vic han estat sempre un punt d’intercanvi i trobada pels habitants d’Osona i comarques properes. Actualment el mercat del dissabte és més gran i a més de la plaça ocupa el passeig i la rambla del Carme.

Quan se celebra el mercat del Ram?

El Mercat del Ram és sempre el dissabte abans del diumenge de Rams per això depèn de quan s’escaigui la pasqua. La fira s’allarga des del divendres abans fins el diumenge.

Quan se celebra el mercat medieval?

El mercat medieval se celebra el desembre pels volts dels dies 6 i 8 que són  festius. Per saber les dates exactes cal consultar a www.vic.cat, www.vicfires.cat o al nostre web.

Es recomanable el transport públic per venir des de Barcelona?

Arribar a Vic en transport públic és molt còmode perquè les estacions de tren i d’autobusos es troben una al costat de l’altra al centre de la població. En tren cal agafar la línia 3 de rodalies i en bus l’e12 de la xarxa exprés.cat gestionada per l’empresa Sagalés.

Quines són les festes locals de Vic?

L’ajuntament sol escollir com a festes locals el dilluns de la segona pasqua (maig o juny) i el 5 de juliol (Festa Major) menys quan ja s’escauen en diumenge. En aquest cas varien molt segons l’any.

Són obertes les botigues els dilluns?

Moltes botigues tanquen el dilluns al matí. El dilluns a la tarda, en canvi, és comercial a tots els efectes. La xarxa comercial és d’una varietat i una qualitat excepcional per una ciutat de les dimensions de Vic perquè atrau compradors d’altres comarques.

Quin és el plat propi de Vic?

Vic té una fama ben merescuda de bona gastronomia encara que no té cap plat específic que es pugui considerar propi de la ciutat. En canvi té un producte que l’ha fet famós arreu: la llonganissa de Vic, actualment protegida per una IGP que garanteix els estàndards de qualitat.

On es pot aparcar?

Al centre de Vic és fàcil trobar aparcaments de pagament, bé en les zones blaves de superfície o als aparcaments soterranis. Per aparcar sense pagar cal deixar-lo als grans espais d’aparcament públic que es troben només a uns 15 minuts a peu del centre. La zona blava de Vic funciona de dilluns a dissabte  de 9 a 13 h i de 16 a 20 i els diumenges i festa s’hi pot aparcar de franc.

El temps a Vic

  • 26°C ·  12°C