El valor de la gastronomia de Vic es mesura per la producció d'embotit selecte, la riquesa dels productes de la terra, la importància dels mercats i l'existència de restaurants de primera categoria. A aquests ingredients se n'hi suma un altre d'inestimable: la importància d'Osona Cuina, del Gremi d'Hostaleria d'Osona i de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
Aquests tres col·lectius promouen la terra a través del plat i ho fan amb diverses iniciatives, algunes d'ells de caràcter pròpiament gremial o associatiu, i d'altres, de més populars. Les activitats que des de l'Ajuntament s'endeguen per donar a conèixer la gastronomia compten amb la participació activa d'aquests professionals de la cuina.
Un dels elements importants de la gastronomia a la comarca d'Osona és el porc. Els productes de xarcuteria i les propostes culinàries dels diferents restaurants el situen en els paladars de vigatans i visitants.
Un concurs de referència, una nova edició, la quinzena aquest 2024, del Concurs LACTIUM: formatges artesans catalans
Menjars amb productes del porc
Productes de proximitat al teu abast.
Mostra agroalimentària en un espai on hi participen expositors amb oferta de vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria, pa i bolets entre d'altres, i una àmplia oferta de tapes de degustació emmarcat en els actes del Mercat del Ram
Xarxes socials