El valor de la gastronomia de Vic es mesura per la producció d'embotit selecte, la riquesa dels productes de la terra, la importància dels mercats i l'existència de restaurants de primera categoria. A aquests ingredients se n'hi suma un altre d'inestimable: la importància d'Osona Cuina, del Gremi d'Hostaleria d'Osona i de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.
Aquests tres col·lectius promouen la terra a través del plat i ho fan amb diverses iniciatives, algunes d'ells de caràcter pròpiament gremial o associatiu, i d'altres, de més populars. Les activitats que des de l'Ajuntament s'endeguen per donar a conèixer la gastronomia compten amb la participació activa d'aquests professionals de la cuina.
Un dels elements importants de la gastronomia a la comarca d'Osona és el porc. Els productes de xarcuteria i les propostes culinàries dels diferents restaurants el situen en els paladars de vigatans i visitants.
Menjars amb productes del porc
Un concurs de referència, una nova edició, la quinzena aquest 2024, del Concurs LACTIUM: formatges artesans catalans
Productes de proximitat al teu abast.
Mostra agroalimentària en un espai on hi participen expositors amb oferta de vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria, pa i bolets entre d'altres, i una àmplia oferta de tapes de degustació emmarcat en els actes del Mercat del Ram
Xarxes socials