Ves al contingut. | Salta a la navegació

#VicSlowCity

Una ciutat mitjana, amb 2.000 anys d'història s'amaga al bell mig de Catalunya: Vic, ciutat a la mesura humana. Amb bicicleta o a peu, en parella, amb amics o en família, Vic és una ciutat pensada per les persones i per a les persones. A una hora de Barcelona trobem aquesta ciutat d'aire mediterrani, afable i tranquil·la, amb una gastronomia, entorn i un entramat de carrerons estrets que ens permeten desconnectar de l'enrenou de la gran ciutat.

Volem oferir-vos unes propostes per poder visitar-nos, i gaudir d'una experiència 'slow city' a Vic. Vic és una ciutat accessible via transport públic.
Si veniu de Barcelona o rodalies podeu accedir amb:

- Bus: línia regular e12 Barcelona-Vic (1h) a través de l'empresa Sagalés

- Tren: rodalies Renfe R3 (1h 15 min.).

Si veniu des de Girona, Manresa o Lleida:

- Teisa Eix bus.

Si veniu amb autocaravana, podeu estacionar-la a l'Àrea d'autocaravanes on disposareu de tots els serveis específics. 

Si decidiu venir amb el vostre cotxe, des de Barcelona (rodalies) heu d'agafar l'autovia C17 (1h) o des de Manresa-Lleida o Girona via C-25.

Un cop arribeu a Vic trobareu zones d'aparcament molt properes al centre històric, és una ciutat molt accessible per fer tot passejant. 

slow milenial

Un cop a la ciutat si veniu a l'Oficina de turisme, us informarem de totes les propostes i rutes a fer, i, podeu seguir les senyalitzacions de la Ruta turística del centre històric. 

Tot seguit, us deixem una selecció dels elements més interessants: 

- La Catedral, amb les pintures de Josep Maria Sert en el seu interior

- MEV, Museu Medieval de Vic

- L'espai VICPUNTZERO

- Temple Romà

- Museu de l'Art de la Pell

 

I després de perdre'us pels racons i carrerons, podeu veure i gaudir del mercat setmanal a la Plaça Major, un dels més antics de Catalunya, on cada dimarts i dissabte al matí s'hi poden comprar productes de proximitat i qualitat. 

slow mercat

 Tot seguit, podeu anar a menjar i tastar els famosos embotits de la zona, ja que la gastronomia i el comerç són un dels atractius més grans de la ciutat. 

 Embotits, llonganissa, Vic, cuina, gourmet, producte proximitat,

 Així mateix, per les seves condicions geogràfiques, la plana de Vic és un lloc ideal per als vols amb globus i constitueix un punt de pas de nombrosos senders de llarg recorregut i de rutes BTT.  

 #VicSlowCity

 

El temps a Vic

  • 36°C ·  19°C