Ves al contingut. | Salta a la navegació

Senders de Gran Recorregut·GR

Les rutes de llarg recorregut ofereixen la possibilitat de gaudir dels entorns amb gran valor paisatgístic com també recórrer indrets amb valor històric.

Aquest és el cas del Camí Oliba, que uneix els punts d'influència d'aquest personatge, el Camí Ral, que recupera l'antic camí que unia Vic amb Olot,  el Camí de Sant Jaume o el Camí Vora Ter que segueix el curs del riu al seu pas per la comarca.

El camí Oliba GR 151

El camí Oliba és una ruta d'art romànic que uneix la comarca del Bages, d'Osona i la comarca del Ripollès utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba.

De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d'avui, la més estesa és sense cap mena de dubte el romànic. Les comarques d'Osona, el Bages i el Ripollès en són la mostra més fidedigne d'aquest bast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part de les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L'art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte.
L'art romànic es presenta, doncs, com un element integrador de la Catalunya Central, i constitueix l'argument idoni per fomentar el reequilibri territorial i per donar a conèixer el paisatge, la gastronomia, la tradició i tota l'oferta turística complementària de la Catalunya interior.

Més informació

El camí OlibaCamí Vora Ter GR 210

Tipus de ruta : sender de gran recorregut 
Distància : 42, 5 km 
Grau de dificultat : molt fàcil 
Desnivell acumulat : inici a 500 metres i acaba a 995 metres 
Inici del sender : Les Masies de Roda

Descripció de la ruta

Segueix el curs del riu Ter i ens permet conèixer municipis molt vinculats amb aquest i gaudir de llocs com antigues fàbriques, ponts i colònies. Passa per Roda de Ter, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Orís, Sant Quirze de Besora i Montesquiu.

Més informació


Camí de Sant Jaume

La recuperació dels principals brancals catalans del Camí de Sant Jaume respon a la voluntat d'integrar Catalunya en una xarxa consolidada de grans itineraris culturals europeus, dels quals el Camí de Sant Jaume n'esdevé l'exemple més important i representatiu. 

En aquest sentit, el Camí de Sant Jaume ha estat considerat “bé cultural” i reconegut com a “primer gran itinerari europeu” per l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals, adscrit al Consell d'Europa. I, així mateix, les branques principals del camí han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.

Més informació 

Camí de Sant Jaume 
Camí de Sant Jaume per a tothom


Camí Ral Vic-Olot

El Camí Ral de Vic a Olot -i viceversa- té una llargada de 44 km i uneix les dues ciutats travessant la Plana de Vic, St. Martí Sescorts, el Cabrerès -Santa Maria de Corcó i Rupit i Pruit- Pel Grau de l'Hostalot, sobre la Salut, connecta amb el tram de la Garrotxa que transcorre, bàsicament, per la Vall d'en Bas i les Preses

Fora del salt del Grau de l'Hostalot no té grans desnivells, per més que no sigui un camí planer

Essencialment es segueix el camí original, tot i que en alguns trams les modernes carreteres l'han ocupat i el pas comporta algun risc. L'abandó que la competència de la carretera va causar ha permès que alguns trams siguin confusos o poc clars, però la recuperació degut al renovat pas de viatgers i alguna que altra actuació de millora el van millorant

Fa pocs anys va ser senyalitzat amb marques grogues tot el seu recorregut, i amb senyalització vertical -DIBA- des de l'Hostalot a Vic, fet que ha de millorar el seu seguiment. Queden, però, alguns punts foscos on cal tenir cura i espavilar -se per seguir-ne la senda correcta degut a ocupacions inadequades d'alguns pagesos, la carretera o altres afectacions

El camí es pot recórrer bé en un dia -si s'està ben preparat- o dos. Sempre serà més còmode fer-lo en sentit Vic-Olot, ja que la pujada és molt més suau

El camí no té una continuïtat homogènia. Hi ha trams de camí, fins i tot pistes, i trams de corriol, tots ells amb un estat notablement variable

Més informació

Allotjament i restaurants de Vic 
Allotjament i restaurants de la zona del Collsacabra


Altres senders de Gran Recorregut GR que transcorren per Osona:


El temps a Vic

  • 21°C ·  8°C